Публикувано на

Истината и лъжите за металните входни врати

Входна врата с фрезовка, модел 141-5Y

В следващите редове решихме да Ви срещнем с най-честите твърдения, които обаче се оказват пълни митове относно входните метални врати.

Кубчета с отметки подредени във височина

  1. Ниско качество – този слух произлиза от това, че цените на тези врати са малко по-бюджетни ако ги сравним с тези на блиндираните. Естествено входните врати от метал са доста търсени и купувани, затова производители и респективно вносителите имат възможност за заявка на по-големи количества от тях, което непременно се отразява на цената им. Моделите са изградени от метални листове с дебелина от 0.8 мм до 1 мм, а крилата им са дебели до 70 см.
  2. Малка каса – много често зидовете на повечето апартаменти не са повече от 12-14 см. А касата на тези врати е 10 см – щокова каса. Това предполага, че за клиентите остават само 2-4 см, които те трябва да си „обърнат”, което ще им позволи да могат да си завършат интериора на коридора, без касата на вратата да им пречи. Друго предимство на щоковите каси е, че имат перваз само от едната страна, което се оказва понякога и практично, защото ако в близост до вратата имате електрически ключове или някакви кабели, доста често первазите не могат да легнат и отново трябва да се монтира на щок каса.
  3. Непрактичност – макар да нямат много голямо разнообразие на размери, вратите са направени за стандартните жилища. Даже могат да бъдат много практични, ако искате да останете с две врати. Тези модели позволяват да има монтирани допълнителни интериорни врати, за да не се отличава по никакъв начин от другите Ви врати. Друг плюс на тези външни врати, че са с наличен изграден фабричен праг и няма да има нужда да търсите майстори след това, за да Ви изграждат такъв.
  4. Ниска сигурност – макар някои от моделите да имат само една заключваща система, това не е повод за безпокойство. Заключването им е многостранно – има активни шипове, както отстрани, така и отгоре и отдолу. Пантите им са скрити и по никакъв начин недоброжелатели няма да имат достъп до тях, те играят ролята на пасивни шипове.
  5.  Неподходящи за външни условия – твърдението е невярно, защото се предлагат външни врати, които са оборудвани със защитно покритие, даващо нужното спокойствие на притежателите на къщи. Сред нашите предложения са входни врати модели 516 и 539.

Виждате колко много митове разкрихме за Вас, затова недейте да прибързвате и с лека ръка да отхвърляте вариантите за метална входна врата.