Публикувано на

Монтаж на интериорни врати в панелни апартаменти

Стая в натурални цветове и врата със стъкло

​Проблем ли е металната каса?

Не всеки един е запознат със ситуациите, в които може да попадне, сблъсквайки се със смяна на врати в панелно жилище. Голяма част от нашите клиенти, които са собственици на такива апартаменти, са запознати с това, че е възможно да имат лята метална каса, която може да бъде към всяко едно помещение (тоалетна, баня, хол, кухня). При наличието на такъв „феномен“, е възможно да сте притеснени относно това, как ще се получат нещата и дали крайния резултат ще съвпада с това, което сте си пожелали. За да намалим нивото на притеснение, ние Ви предлагаме да облечем тези метални рамки със специални каси, които единствено имат един минус – стесняват лекичко светлия отвор на вратата. Знаейки това, можете да предвидите, дали това би било някакъв проблем при внасянето на мебели след поставянето на новите интериорни врати.

Интериорни врати Standart и Gradde

Три интериорни врати Граде и Стандарт

За да стане всичко, както трябва е нужно преди стартирането на каквото и да е било, да се оразмерят отворите в жилището Ви, защото например, ако съществува денивелация, то крилото трябва да се подреже в широчина, което невинаги е напълно функционално. Например, вътрешните врати Gradde рядко пасват на панелниte жилища с ляти метални каси. При този избор е нужно да се коригират отворите и да бъдат спазени всички наши препоръки дадени от наш размерчик. Първо, за тях е нужно да има взети точни размери, както и прави стени. За съжаление обаче в старите блокове, ако едното го има, то ще е за сметка на другото. След всички спазени и проверени препоръки, можем да монтираме тези врати.

Разбира се, не всеки желае да коригира размери специално за врати, има и такива хора, които искат да направят само подмяна на врати. При такива случаи можем спокойно да им препоръчаме серия Standart, защото те не са толкова капризни врати и подлежат на много корекции на крилото. При врати Gradde, има един минус, че те могат да се режат във височина само от долу. Също така, за разлика от тях, Standart са с обла каса и обли первази, които покриват част от кривините по стените. При интериорните врати с права каса и первази има опасност при наличието на такива кривини, перваза да не легне добре по протежението на зида.

С две думи Ви препоръчваме при наличието на метални каси в апартамента Ви, задължително да Ви посети наш размерчик, който компетентно ще Ви даде най-добрите съвети, относно размерите на интериорните врати и кои серии са най-удачни в конкретния Ваш случай.