Публикувано на

Входна врата за Вашия дом

Човек застанал пред вход и изтривалка - добре дошли

Може би, търсите своята нова входна врата, но сте малко объркани на какво точно да обърнете най-голямо внимание, гледайки качествените ѝ характеристики. Понякога купувачите пренебрегват нейният външен вид, защото следят единствено и само тя да е функционална и напълно сигурна. Днес ще Ви разкажем кои са основните параметри, по които да селектирате своя избор.

Входна врата – за къща или апартамент?

Първото, от което трябва да изходите при избора на входна врата е каква точно търсите – за апартамент или за къща. Влизайки в магазин е добре да обясните конкретно за какво жилище искате да закупите врата. Консултантите ще Ви насочат спрямо това, към няколко аспекта.

Важно е касата, която имате към момента, дали ще бъде демонтирана или върху нея ще се постави новата входна врата. Този въпрос се поставя, защото в много от апартаментите са сложени, още при строежа, метални каси излети с бетона. Вариантите, пред които сте изправени са:

  • подходяща врата с допълнително обличане на зид;
  • премахване на наличната стара каса (трудоемък процес. изискващ специализиран екип).

Освен изложените по-горе неща, необходимо е да знаете и размера на строителния отвор, за да стесните кръгът от възможни модели. Разочарованието е голямо ако си набележите вече входна врата, която обаче не отговаря на Вашите параметри за размери. Тези проблеми могат да се избегнат, ако се възползвате от услугата – оглед и взимане на размери. На място специалист ще Ви посочи кои модели са удачни и кои не във Вашия случай.

Малка къща с много зеленина и цветя

Според характера на жилището е добре да изберете блиндирана врата с добра изолация и уплътнение, да се запознаете с пълнежа отвътре, дали е минерална вата, пчелна пита или полистирен.

Как е гарантирана сигурността, е един от най-задаваните въпроси. Препоръката ни е входната врата да е с поне две отделни заключващи системи и блиндирани ключалки, по-дебело крило с пасивни или активни допълнителни шипове. Материалът на производство трябва да е достатъчно издръжлив при удар и силен натиск, както и да е лесен за поддръжка.

Ако живеете в къща, или търсите врата за Вашата вила препоръчително е да изберете врата съвместима с външните атмосферни условия. Предлагат се врати с UV защита, които не остават назад по красив дизайн от другите външни врати.

Входна врата – хармонична и удобна

След като вече сте се насочили към група от входни врати, то ще трябва да изберете и най-добрият цвят, съобразен не само с фасадата отвън, но и с коридора отвътре. Препоръчваме да избягвате напълно еднаква тоналност, а да се стремите към близки тонове или смел контраст.

Посоката на отваряне също е от голямо значение, дали да е ориентирана навън или навътре, лява или дясна. Хубаво е да помислите коя посока е удобна за семейството Ви. Препоръчително е отварянето навън, тъй като при пожар е по-лесно да излезете от жилището. Тази посока на отваряне е най-добрата, стига да разполагате с достатъчно пространство пред вратата си.

След като прочетохте тези полезни насоки можете вече спокойно да гледате към предстоящата покупка, а ние ще се погрижим за всичко останало – доставка, монтаж и съвети за поддръжка, както и 5 годишна гаранция! Заповядайте!