Публикувано на

Входни метални врати

входна врата за панелно жилище

Входната врата – тя е като прическата при жената т.е. първото нещо, което ти се набива в очите, когато я видиш. Така е и с входната врата. Тя е нещо като визитна картичка за това , което те очаква вътре в къщата или апартамента.

Когато избираме входна врата

Когато избираме входна врата, основното, което ни води е сигурността. Често обаче това не е единственото.

Металните входни врати са предпочитани по няколко основни причини:

  • Касата е щокова. Това е чудесно, защото не е от особено значение каква е ширината на зида. От външната страна вратата е с перваз, а от вътрешната клиентът може да си обърне зида или да го облече с уширение и перваз в подходящ цвят.
  • Имат изграден праг. Това е удобство, което клиентите не подминават. Благодарение на това отпада ангажиментът да трябва допълнително да търсим и закупуваме такъв.
  • Заключването е многоточково. Имат две заключващи системи. При заключване на основната ключалка в касата странично, както отгоре и отдолу влизат активни противозломни шипове.
  • Пълнежът е тип пчелна пита, което изключително помага да се намали шумът. Така няма да чуваме нито външните звуци, нито ще притесняваме околните.
  • Цветът също е много важен – все пак той трябва да се съобрази и с останалите вътрешни врати.
  • Имат два ключа, с които се заработва долната брава при монтажа, а след него се използват вече останалите и когато веднъж се отключи с тях, първите два вече не могат да я заключват. Има модели с една и с две заключващи системи, някои от крилата са с дебелина 5 см, а други са с 7см. Всеки модел си върви с определени за него дръжки и се предлага в цвета и фрезовката, с която е.
  • Пантите не се виждат. Пантите при металните входни врати са скрити. Те не се виждат при затворено положение на вратата, което е добре понеже изключва възможността да бъдат срязани. А и това, че не се виждат прави вратата по-красива.

В заключение можем да кажем, че изборът на една такава врата е едно добро решение.